Društvo

Ako ste NASILNI od DANAS “letite iz kuće”

Novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici donet je novembra lane, upravo danas kreće njegova primena.

Sam ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za ovaj zakon da će on pružiti značajan doprinos da se kao društvo ozbiljno uhvatimo u koštac sa ovim problemom.

Foto: Jupiter Rings Studios

“Ovaj zakon uvodi nešto šira ovlašćenja policije, nego što je to bilo do sada, zapravo policijski službenici su ti koji će moći da izriču mere onima koji su potencijalni počinioci nasilja i krivičnih dela. Hitne mere su: zabrana komunikacije za “žrtvom” ili udaljenje iz stana”, kaže Nataša Zorić Živanović, ispred kriminalističkog odeljenja Policijska uprave Niš.

Ukupno 400 ljudi odnosno policijskih službenika prošlo je proces.

“Obuku su pored naših službenika prošli i tužioci i sudije, a samo obučavanje obavila je kriminalistička akademija i pravosudna akademija. Obuku smo savladali i spremni smo za primenu novog zakona”, kaže Zorić Živanović.

Ukupno 15 službenika Policijske uprave u Nišu prošlo je obuku, a kakve će potrebe biti u narednom periodu za sada se ne zna sigurno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com