Društvo

Akcijom “Čepening” po dvoja kolica su dobile Stomatološka i očna klinika u Nišu

Posle Ginekološko akušerske klinike u Nišu akcija koja je dobila dvoja mehanička kolica, akcija Čepenin se nastavlja a po dvoja kolica su dobile Stomatološka i očna klinika u Nišu. Kolica koja su nabavljena još prošle godine služiće za prevoz teško pokretljivih pacijenata.

Zbog situacije sa korona virusom čepeningove akcije su bile obustavljene godinu i po dana. Od sakupljenih plastičnih čepova u prethodnim periodu kupljenjo je osam pomogala.

“Ponagala klinikama dajemo po redosledu javljanja a već smo dali oko 34 pomagala klinikama za neurohirurgiju, neurologiju, fizikalnu medicinu i još nekim klinikama.Već je sedam ili osam klinika dobilo pomagala, sada su pomagala donarala još nekim klinikama a akciju ćemo nastaviti i dalje”, kaže Vojkan Živković, inicijator akcije.

Andrija Ćosić sa Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju ističe da će im donacija pomoći u lečenju najtežih pacijenata.

On se zahvalio ljudima i Čepeninga is vim građanima koji su učestvovali u prikupljanju čepova jer su samo uz njihovu pomoć kolica mogla da stignu do klinike.

Narednih dana biće uručena još dvoja kolica.

“Na redu je Klinika za ortopediju a posle toga akcenat ćemo baciti i na pojedince grada Niša, ljude koji nisu u prilici da sami sebi omoguće nabavtku ortopedskih pomoagala. Koristim ovu priliku da pozovem sve one kojima su pomagala potrebna ili znaju nekog kome su potrebna a ne mogu sebi da ih priušte, da se jave Čepeningu”, kaže Vojkan Živković.

Nišlije na godišnjem nivou sakupe i predaju oko 10 tona čepova. Kroz ovu akciju je nabavljeno oko 80 pomagala.

“Sugrađani čepove mogu da ostave na za to predviđenim mestima ili u Apotekama Niš. Posebno nam je drago da u sakupljanju čepova učestvuju i mnoge ustane kao i zaposleni na klinikama kojima kasnije doniramo kolica”, dodaje Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com