DruštvoZdravlje

Akcijom “Brkovi su IN” prikupljeno 200.000 dinara za NURDOR

Nakon četiri nedelje Humanitarna akcija Brkovi su in je završena, a humanost je zabeležila još jednu pobedu. Za mesec dana putem SMS poruka prikupljeno ja 200.000 dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR.

Prema rečima organizatora ova akcija će postati tradicionalna, pa će i sledeće godine na ovaj način da se sakupljaju sredstva za one kojima je novac preko potreban. Inače, ove godine je u akciji učestvovalo četrdeset modela za najlepše brkove i bradu. Akciju je organizovao Vespa bar u Nišu.

U NURDORU kažu da je septembar mesec borbe protiv raka kod najmlađih pacijenata, a da je niška akcija koja je sada organizovala deo akcija koje se oddržavaju u Srbiji.

Marija Tomić, NURDOR

“Ove i ovakve akcije su jako značajne i za NURDOR ali i za porodice dece koja saw leče, ali i koja su se izlečila”, kaže Marija Tomić iz NURDOR-a. “Akcije su značejne ne samo iz materijalnih razloga već i kao podrška društva i zajednice u svim segmentima i onda kada im je najpotrebnije”.

Marija Tomić dodaje da NURDOR trenutno ima aktealan projekat u Beogradu, izgradnju još jedne roditeljske kuće koje postoje u svim centrima gde se deca leče.

“Roditeljske kuće imamo u svim centrima gde postoje hematoonkološka odeljenja, u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. U Beogradu postoje tri roditeljske kuće privremenog karaktera, a izgradnjom ove kuće rešićemo jedan veliki problem”, kaže Marija Tomić.

Da akcija uspe sve od sebe dali su i niški frizer Đorđe Đorđević koji se samo pre nedelju dana vratio iz Pariza sa svetskog takmičenja frizera gde je u konkurenciji od 1.500 kolega sa svih meridijana osvojio četvrto mesto.

“Drago mi je da je akcija supela jer je prelepo to što pomažemo deci i njihovim porodicima kada im je najteže”, kaže Đorđe Đorđević. “Uložili smo i dosta truda u ovu akciju jer su modeli, moram da priznam bili zahtevni, ali su znali šta žele i šta traže i to je dobro jer znači da se i u Nišu prati svetska moda”.

Đorđu se ovog vikenda u sređivanju brkova i brada pridružio i kolega iz Beograda Negovan Janković, frizer i berberin.

“Najmodernije ovog trenutku su brkovi i brade i to, pre svega, brkovi i to oni koji su nošeni izmešu tridesetih i pedesetih godina”, kaže Negovan.

Kako će se akcija ponoviti i iduće godine poruka organizatora je – puštajte brkove i brade jer borba za najmlađe se nastavlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com