Društvo

Akcija zahvalnosti lekarima u Kovidu

Grad Niš i Gradska opština Pantelej u saradnji sa Safari klubom priredili su jedinstvenu manifestaciju pod naslovom „Dan izazova-lekarima umesto aplauza“, u kompleksu višenamenskog Sportskog centra odnosno Strelišta u Malči, koje je postalo sinonim za adrenalinske sportske discipline i ujedno svojevrstan znak prepoznavanja ove Opštine.

“Uzajamno smo odlučili da organizujemo ovaj zajednički sportsko-rekreativni događaj ili kratki aktivni predah i druženje u prirodi, kao gest zahvalnosti lokalne zajednice herojima sa niških klinika iz „kovid sistema“, koji su najposvećenije i samopožrtvovano odgovorili najtežim profesionalnim izazovima i životnim iskušenjima u vreme najteže pandemije, i sada su se odazvali ovom našem skromnom, ljudskom gestu i pozivu da se okupimo na ovom mestu u sasvim drugačijim okolnostima”, izjavila je ovom prilikom predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, u ulozi domaćina ali i aktivnog učesnika.

U ime grada Niša, okupljene medicinare pozdravila je zamenica gradonačelnice, Dušica Davidović i zahvalila im se na svemu dirljivim rečima i dubokim ljudskim naklonom.

Ovo rekreativno popodne osmišljeno je kao simbolično takmičenje iz oblasti adrenalinskog sporta sa idejom da se kroz brojne adrenalinske discipline i aktivnosti, uz druženje u prirodi, oslobode akumuliranog stresa u proteklo vreme.

U disciplinama pucanja u metu vatrenim oružjem, lukom i strelom, hodanja po užetu, alpinističkog spuštanja sa veštačke stene i drugim sličnim veštinama nadmetalo se tridesetak učesnika, od kojih pet ekipa medicinara i šesta, kojom su se takmičarima pridružili lokalni zvaničnici:gradska većnica za turizam, Adrijana Anastasov, sekretarka Skupštine opštine Pantelej, Marija Milijić Stanković, opštinski većnik Zoran Ignjatović.

 

 

„Svi učesnici su podjednaki pobednici izazova“, naglasili su Vlasta Stanojević i predsednica Nataša Stanković, tokom dodele jedinstvenih diploma Safari kluba i poklon knjige, za sećanje, u izdanju Gradske opštine Pantelej pod naslovom „100 razloga biti ponosan građanin Niša“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com