Društvo

Akcija udruženja žena obolelih od karcinoma dojke i Gold Gondole

 „Žena je sinonim za hrabrost“, naziv je akcije koju, povodom meseca borbe protiv karcinoma dojke, u skladu sa društvenom odgovornošću, organizuje  JP  „Gold Gondola Zlatibor“, u  nedelju ,16. septembra, na trasi gondole.

JP „Gold Gondola Zlatibor“, u saradnji užičkim Savetovalištem „Jefimija“, Srpskim forumom protiv raka dojke „Evropa Dona Srbija“ i udruženjem „Žena uz ženu“ i Anom Dornik, predsednicom udruženja, ugostiće  žene koje su pobedile ovu bolest. Posle vožnje najdužom gondolom na svetu, hrabrim damama biće organizovano druženje na Torniku, poslednjoj stanici gondole.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu tako i u našoj zemlji.

Prema Кalendaru javnog zdravlja, oktobar se obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. JP „Gold Gondola Zlatibor“ pridružuje se ovoj  kampanji koja  se obeležava u mnogim zemljama sveta kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, podizanje svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Program: od 10.15 časova do 12.30 časova

  • 10.30 časova polazak sa početne stanice Gold Gondole
  • 11.00 časova dolazak na krajnju stanicu, posluženje i izjave
  • Akcija traje do 12.30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com