DruštvoSport

Akcija “Stop! Svi na sport!” okupila učenike iz preko 40 škola

Akcija “Stop! Svi na sport”, koja se održava u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, Sportskog saveza Niša i Školske uprave Niš, otvorena je danas u balon-sali u Čairu. Akcija “Stop! Svi na sport!” održava se već petu godinu zaredom, a ove godine takmiče se đaci iz preko 40 škola Nišavskog okruga.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević na otvaranju akcije izrazio je zadovoljstvo što PU već petu godinu zaredom učestvuje u organizaciji.

 

Foto: P.V.

“Startovali smo pre pet godina sa pet škola. Ove godine učestvuje više od 40 škola. Meni je drago da je sve veće učešće škola u ovoj manifestaciji”, rekao je Virijević.

On je dodao da je, osim promocije zdravog načina života, cilj da deca u policajcima “ne vide čike kojih se plaše, nego prijatelje i jednostavno da se i mi približimo deci i mladim naraštajima”.

Svaka ekipa sastavljena je od šestoro učenika, muškaraca i devojčica, i takmičiće se u različitim disciplinama: odbojka, gimnastika, atletika, tekvondo, streličarstvo, orjentiri, slagalica i memorija, navela je Lidija Todorović iz PU u Nišu.

Foto: P.V.

“Svi takmičari su učenici četvrtog razreda osnovnih škola, što je savršeno vreme da deca odluče kojim će se sportom baviti”, rekao je Predrag Pržić, generalni sekretar Sportskog saveza Niša.

On je dodao da pobedničku ekipu čeka vredna nagrada.

“Biće, naravno, vrednih nagrada. Reći ću samo da je prva nagrada bicikl, koji će dobiti svi učesnici pobedničke ekipe”, istakao je Pržić.

Foto: P.V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com