DruštvoEkonomija

Akcija! Sakupljenu ambalažu – zajedno nosimo na reciklažu

Neformalna grupa “Ekološka družina Niš”, čija se akcija zove “Sakupljenu ambalažu zajedno nosimo na reciklažu” organizuje prikupljanje plastičnih flaša i čepova na dve lokacije u Nišu u subotu 27. avgusta.

“Naša akcija ima za cilj da reši jedan od većih problema u Nišu, a tiče se ekologije. Znajući da je grad Niš prenatrpan plastičnim flašama, rešili smo da pokrenemo ovu akciju i uključimo stanovnike Niša da učine nešto dobro za svoj grad, bolji život i kvalitetnije zdravlje sugrađana”, kažu u ovoj neformalnoj niškoj grupi.

Svako će za tri (3) sakupljene i donete plastične flaše dobiti sok u tetrapaku, za pet (5) sakupljene i donete plastične flaše ceger i za sedam i više (7+) plastičnih flaša vredne Nišlije dobiće višekratnu flašicu za vodu sa logoima sponzora.

Svu sakupljenu plastičnu ambalažu nosimo u reciklažni centar i time doprinosimo zdravijoj životnoj sredini bez plastike, ističu ovi mladi aktivisti.

Sakupljeni čepovi biće predati organizaciji “Čepom do osmeha” koji će čepove iskoristiti u svrhu donacije invalidskih kolica i pomagala za osobe kojima je ta vrsta pomoći neophodna.

U subotu 27. avgusta od 16:30h do 21 sati donesu plastične flaše i čepove na dve lokacije u Nišu:
1. Tržni centar Kalča – Obrenovićeva 44 i
2. Park Svetog Save – Ispred Hrama Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com