Društvo

Akcija prikupljanja staklene ambalaže na Trgu kralja Milana

Pridružite se akciji prikupljanja staklene ambalaže i osvojite specijalne poklone

Na Trgu Kralja Milana, 24.avgusta u periodu od 18 do 21 sati donesite po tri staklene flaše ili tegle za reciklažu i za uzvrat sa sobom ponesite specijalne poklone, u duhu zaštite životne sredine.

Na ovu akciju vas pozivaju NALED, Nemačka razvojna saradnja (GIZ), kompanija Sekopak i Apatinska pivara u okviru projekta „Upravljanje staklenom ambalažom“, u cilju širenja svesti o značaju reciklaže ambalažnog otpada, sa posebnim fokusom na staklo.

Da li ste znali da se reciklažom jedne staklene flaše uštedi dovoljno energije da sijalica od 100W svetli četiri sata, kao i da je staklo jedan od dva materijala poznata čoveku koji se mogu beskonačno reciklirati?

Takođe, reciklaža jedne tone stakla smanjuje zagađenje vazduha za 20% u odnosu na emisiju gasova pri proizvodnji novog, a postižu se i velike uštede vode i energije.

“Nažalost, danas najveći deo završava na deponijama, gde je ovoj ambalaži potrebno više od 5.000 godina da se razgradi. Ipak, grad Niš je početkom godine zahvaljujući projektu „Upravljanje staklenom ambalažom“ dobio 300 reciklažnih kontejnera, kako bi unapredio upravljanje otpadom na lokalu”, kažu organizatori.

Pridružite se u ostvarivanju cilja da se stopa reciklaže stakla u Nišu poveća za 20% i podržite očuvanje životne sredine u svom gradu.

Za sve posetioce spreman je i nagradni kviz, putem koga će moći da provere svoje znanje o recikliranju staklenog ambalažnog otpada.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com