Društvo

Akcija pojačane kontrole saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od danas do 25. jula sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Saobraćajna policija će u navedenom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

MUP poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121.

Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A konjske zaprege po centru Niša, kada će da kontrolišete i kažnjavate?. A divljanje i buku motora po gradu Nišu, kada će da kažnjavate?.
    A divljanje i bahato parkiranje džipova i skupih automobila, kada će da kažnjavate?.
    More marš bre!

  2. Pustite nas da zaradimo neki dinar, sveki mesec minim po jedna akcija za kamione i autobuse, pa udri samo tehnicki pregledi uzas policija dere od kazne razmislite ko ce i sa sta da prevozi robu koja treba narodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com