Društvo

Akcija ozelenjavanja “ZASADI DA RODI NA PALILULI”

ACT Fondacija je danas globalni svetski pokret, prevazilazeći sve ljudske barijere kao što su rase, klase, polovi, religija i politika budući da je posvećena očuvanju celokupnog života na Zemlji

Gradska opština Palilula u Nišu i ACT Fondacija Srbija potpisali su ugovor u Nišu o poslovno tehničkoj saradnji oko realizacije projekta “Pokret sadnje voća” u cilju podizanja svesti stanovništva u opštini Palilula-Gradu Nišu u vidu pospešivanja eko sistema i ozelenjavanje planete.

Ovoj svečanosti, osim potpisnika ugovora, prisustvovali su i članovi opštinskog veća prof.dr Miško Živić, Dušan Pujović i Saša Usenović.

Kroz akciju “Zasadi da rodi na Paliluli”, po rečima predsednika opštine Bratislava Vučkovića, opština Palilula u saradnji sa obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine utvrdiće mesta za sadnju stabala voća, obezbediti volontere koji će učestvovati u realizaciji projekta kao i promovisati ciljeve kampanje.

ACT Fondacija, kao globalna dobrotvorna organizacija koja širom sveta pruža resurse i usluge kao što su hrana, sklonište, odeća, medicinska nega, obezbediće odgovarajuće sadnice kao i pružiti logističku podršku u ostvarivanju projekta “Pokret sadnje voća” u opštini Palilula-Gradu Nišu, ističe Sanja Petković, koordinatorka aktivnosti ACT Fondacije za jugoistok Srbije, piše na Fejsbuk stranici opštine.

Ističu da će se projektne aktivnosti odvijati do 2024.godine, do okončanja projekta.

ACT Fondacija je danas globalni svetski pokret, prevazilazeći sve ljudske barijere kao što su rase, klase, polovi, religija i politika budući da je posvećena očuvanju celokupnog života na Zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com