Društvo

Akcija “Ako imaš donesi – ako nemaš odnesi” i u Nišu

Humanitarna akcija “Ako imaš donesi – ako nemaš odnesi”, koju su započeli Novosađani, a zatim nastavljena u Kikindi i Valjevu, sada je pokrenuta i u Nišu.

Za razliku od Novog Sada, Kikinde i Vlajeva gde građani prikupljaju novu zimsku odeću i obuću za socijalno ugrožene, u Nišu se prikupljaju i polovni odevni predmeti.

“Očigledno je da u svojim stanovima Nišlije čuvaju mnogo korišćene garderobe koja nema gde da se skladišti, a koje vlasnici žele da se oslobode. Preko lokalnih medija ćemo već početkom naredne sedmice obavestiti sve one kojima to smeta da ne bacaju, već da spakuju višak svojih odevnih predmeta za decu i odrasle. Nekome će sigurno po ovoj sibirskoj hladnoći koja traje nedeljama biti od koristi. Nameravamo da uvedemo i dežurni telefon za ove namene, možda da privremeno, a nadamo se da će nam se pridružiti i neka od rentakar organizacija i izaći nam u susret da angažujemo i jedno kombi vozilo za prikupljanje odloženih stvari”, rekla je za “Politiku” Biljana Jovanović, koja je sa vlasnicima trgovinskih objekata u TC “Podzemni prolaz” pokrenula ovu humanu akciju u Nišu.

Njihova namera je i da obiđu sve osnovne i srednje škole da bi dobili informacije da li ima ugroženih učenika kojima su potrebni zimski odevni predmeti.

Takođe, planiraju da od Centra za socijalni rad “Sveti Sava” zatraže spiskove najugroženijih kategorija stanovnika Niša.

Podsetimo da je odziv građana za ovu akciju bio dobar kako u Valjevu, tako i u Novom Sadu, u kome je samo za dva dana podeljeno oko 40 jakni onim sugrađanima kojima su one bile potrebne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com