Društvo

Akcija “500 računara za 50 škola u 25 gradova” i u Medijani

U internacionalni projekat „500 računara za 50 škola u 25 gradova“ posredstvom Rotari distrikta 2483 uključuje se i GO Medijana.

Predstavnici Rotari Distrkta 2483, predvođeni Vladimirom Matićem, guvernerom za Srbiju i Crnu Goru, posetili su danas GO Medijana. Zajedno sa predstavnicima niških Rotari klubova predstavili su aktuelne projekte na kojima rade i pozvali Gradsku opštinu Medijana da se uključi u projekat 500 računara za 50 škola u Srbiji, u cilju podizanja informatičkog znanja učenika.

Podržavamo rad svih udruženja kojima je cilj da deca imaju bolje uslove za školovanje i odrastanje. Nadam se da će u okviru projekta koji rade sa školama, i neka škola sa našeg područja biti opremljena kompjuterima. Pored redovne pomoći talentovane dece sa 20.000 dinara i stipendiranja najboljih studenata sa nešto manje od 12 hiljada dinara, ovo će biti još jedan od načina da našoj deci pružimo podršku i obezbedimo kvalitetnije uslove za njihovo školovanje”, rekao je Nebojša Kocić predsednik GO Medijana.

Pozivajuću članove Rotari klubova da se priključe akciji „Medijana za bebu više“, Kocić je istakao da najveća niška opština izdvaja 120 hiljada dinara za treće dete i pomaže bračne parove za vantelesnu oplodnju sa svog područja.

sdr

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima za saradnju u oblastima koje promovišu kulturu i tradiciju juga Srbije. Kocić je goste pozvao da prisustvuju obeležavanju stogodišnjice proboja Solunskog fronta u petak, 14. septembra u organizaciji ove opštine i uključe se u ostale manifestacije koje opština sprovodi u interesu su građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com