Društvo

Akademsko predavanje o zagađenju vazduha

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organizuju još jedno u nizu akademskih predavanja, a naredna tema je zagađenje vazduha. Predavanje će održati profesor dr Marjan Ranđelović, u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, u četvrtak 7. marta od 17, 30 sata.

Na predavanju će biti razmatrana pitanja porekla aerosoli u prirodnim i urbanim sredinama, kako čovek svojim aktivnostima doprinosi stvaranju štetnih aerosoli i kako to utiče na zdravlje ljudi. Posetioci predavanja će imati priliku da saznaju ko je odgovoran i ko vrši monitoring vazduha u našoj zemlji i kakve su mogućnosti za zaštitu zdravlja u urbanim sredinama. Ovom prilikom će se takođe govoriti o procedurama Evropske unije koje se tiču kontrole vazduha i šta naša zemlja može da nauči iz iskustva država članica EU.

Profesor dr Marjan Ranđelović je vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, departmana za hemiju. Na tom fakultetu je stekao osnovno akademsko obrazovanje i odbranio doktorsku disertaciju. Uža stručna oblast mu je primenjena i industrijska hemija. Bio je koordinator i istraživač na velikom broju nacionalnih i međunarodnih projekata.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com