Kultura

Akademsko pozorište oduševilo publiku u Belgiji

Na festivalu studentskih pozorišta u Liježu u Belgiji, glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš oduševili su evropsku publiku predstavom „Stend AP, Serbie“.

Talenat i predanost naših glumaca prepoznali su i ostali učesnici festivala, kažu u SKC-u. Novi izazovi su pred njima jer su na njihovo veliko zadovoljstvo, stigle i mnoge ponude za gostovanja i festivale.

„Ovo je jedna od naših najnagrađivanijih predstava, koja je svoju premijeru imala 2014. godine. Na naše veliko zadovljstvo, za njena izvođenja se u Akademskom i posle 40. igranja traži karta više, a sada je prvi put izvedena van područja Balkana“, kažu u SKC-u.

Predstava „Stend AP, Serbie“ je postala prepoznatljiva po nagradama, ali i po tome što je dobar deo mladih glumaca koji su igrali u ovoj predstavi upisalo glumačke akademije u Beogradu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici.

Festival u Liježu, koji je inače revijalnog karaktera, ove godine je okupio brojna studentska pozorišta sa različitih meridijana. Glumci Akademskog pozorišta SKC-a stali su rame uz rame sa glumcima iz Maroka, Francuske, Belgije, Španije, Ukrajine, Belorusije i Beograda.

„Ponosimo se je članovima svog Akademskog pozorišta, koji su na ovom festivalu pokazali da su uigrana glumačka ekipa, veliki profesionalci ali i odlični ambasadori svog grada i svoje zemlje“,dodaju u SKC-u.

Akademsko pozorište je 2018. godine postalo članica Jute (IUTA) – svetske organizacije pozorišta. To im je otvorilo vrata ka svetskim pozornicama, te je tako Internacionalni festival studentskih pozorišta „RITU 36“, predstavu „Stend AP Serbie“ uvrstio u svoju selekciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close