DruštvoKultura

Aja svira klavir i obožava da igra, tata perfektno svira saksofon – snimili spot, nastao hit (VIDEO)

Numeru “Tata svira saksofon” Aja Minčić izvela je prvi put na dečijem festivalu “Majska pesma” koji je održan na proleće u Nišu. Za muziku, tekst i aranžman bio je zadužen Đorđe Marković, inače porodični prijatelj dok je tata Andrija Minčić, poznati niški saksofonista poslužio kao motiv za pesmu ali i da kasnije “malo” ulepša melodiju.

Spot koji je nastao mesecima kasnije jeste, kako kaže tata Andrija nešto što će ostati kao trag u vremenu da su se jedna ćerka i tata odlično zabavljali dok su pravili pesmu a kasnije i snimali spot.

Pomogli su drugari, prijatelji, a ono što nosi ovaj spot mnogo je dublje a to je da svaki roditelj treba da daje punu podršku onome što dete voli.

“Aja ide u prvi razred Niže muzičke škole i svira klavir ali ono što sam ja primetio kod nje jeste da ona obožava da se kreće na sceni, da igra i uživa u tome. Ideja za spot upravo je potekla iz tog mog saznanja. Želeo sam da zabeležimo baš to, da mi zajedno uživamo u muzici i pokretu”, rekao je Minčić za Niške Vesti.

Čitava priča potekla je od ideje i predloga prijatelja Aleksandra Milovanovića, a ja sam sve oberučke prihvatio nastavlja priču ovaj poznati saksofonista.

“Evo nema još ni 48 sati od kada smo izabcili spot a podrška stiže sa svih strana. Nisam očekivao ovako dobru reakciju publike, prijatelja ali i ljudi koji nas ne poznaju”, kaže on koji komentariše da je baš ovo delo, delo roditeljske ljubavi i potrebe da ostavimo zvezdani trag u sećanjima naše dece.

Pomogli su drugari iz škole, plesne škole, Prva niška gimnazija Stevan Sremac, dekorateri…i svi koji su prijatelji ove muzičke porodice.

“Dete uvek može odraslog da nauči tri stvari: da bude veseo bez razloga, da bude uvek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi”, završio je Ajin tata, Andrija Minčić.

Uživajte i zaplešite sa decom!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com