Ekonomija

Aerodrom u Nišu i Kraljevu imaju jednog operatera

Aerodrom Кonstantin Veliki u Nišu i Aerodrom Morava u Кraljevu od 19. oktobra, imaju jedinstvenog operatera, čime je okončan i postupak realizacije Odluke o statusnoj promeni pripajanja niškog aerodroma privrednom društvu “Aerodromi Srbije”, saopštilo je to privredno društvo.

“Aerodromi Srbije” doo Niš preuzimaju sva prava i obaveze prema trenutno zaposlenima na aerodromu “Кonstantin Veliki” čije ime ostaje isto bez obzira na promenu osnivača i oni će nastaviti da obavljaju svoje radne obaveze bez prestanka, uz poboljšanje uslova rada.

Sva prava, obaveze i odgovornosti iz ugovora koje je zaključilo preduzeće “Aerodrom Niš”, ne samo sa avio-kompanijama, već i sa svim ostalim dobavljačima i korisnicima usluga, preći će u privredno društvo “Aerodromi Srbije” doo Niš.

U saopštenju se navodi da će Aerodromi Srbije nastaviti, uz pomoć nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dalju modernizaciju niškog aerodroma koja se ogleda kroz završetak projekta izgradnje sistema svetlosnog obeležavanja, kao i radove na izradi projektno tehničke dokumentacije za novu terminalnu zgradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com