Društvo

Aerodrom “Konstantin Veliki ” obeležio 35 godina postojanja

Niški aerodrom “Konstantin Veliki ” obeležio je jubilej 35 godina postojanja  u Oficirskom domu uz uručenje plaketa zahvalnosti i prikazivanje mini dokumentarnog filma o istoriji i razvoju istog.

Plakete zahvanosti u ime Ministarstva građevinartsva i infrastrukture za konstantnu podršku aerodroma uručene su pomoćnici ministra za vazdušni saobraćaj gospođi Verici Jecmenici, gradončelnici Niša Dragani Sotirosvki, komandantu 98. vazduhoplovne brigade, generalu Zoranu Prodanoviću, Direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Mirjani Čizmanov, direktoru aerodromske kontrole letenja Srbije i Crne Gore, Predragu Jovanoviću i genralnom direktoru aerodroma “Nikola Tesla “,  Saši Vlaisavljević.

Plaketa zahvalnosti uručena je niskotarifnoj kompaniji wizzair koja je na niški aerodrom “sletela” juna 2015. godine.

Plakete zahvalnosti

 

 

Prethodnih 35 godina aerdoroma bilo je izuzetno turbulento, imali smo uspone i padove, bombardovanje i proteste. Nadamo se da će se ulaganja Republike Srbije doprineti većem obimu saobraćaja što je naš cilj.Ove godine zajedno sa Ministrastvom radimo na projektu izgradnje nove zgrade i novog kontrolnog tornja. Planirano je parterno uređenje celokupnog aerodroma, proširenje platforme za prihvat većeg broja vazduhoplova i sanacija sletne staze koja je poslednji put sanirana 2002. godine, kazao je Direktor Aerodroma Srbije , Mihajlo Zdravković.

Ističe da je evidentno smanjen broj putnika i destinacija zbog pandemije, ali i da su neke avio kompanije su čak povećale broj putnika, neke smanjile, a neke zadržale isti broj.

Prema njegovim rečima, očekuju se da od aprila krene veći broj destinacija, odnosno broj destinacija koji je bio i pre pandemije, a da od samih avio kompanija zavisi kada će one početi sa letovima.

“Grad Niš bez aerodroma ne bi bio ovo što danas jeste, jako je važno to što država prepoznaje njegovu važnost i što će uložiti više od 20 miliona evra, a onda ćemo se zaista naći na pravoj raskrinici puteva. Ovo je jedna vrsta decentralizacije jer se pokazalo da je jako dobra odluka što je Republika preuzela aerodrom u Nišu jer u vreme pandemije, grad Niš sa svojim skromnim sredstvima iz budžeta ne bi mogao da izdrži sve ono što je Korona donela”.

“Zajedno sa rukovodstvom aerodromima Srbije ćemo pokušati da uvedemo neke nove linije i neke zainteresovae  aviokompanije da pokušamo da dovedemo u Niš. Planirana je linija do Šarmel Šeika ,Moske i Istanbula jer i građani u svakodnevnim razgovoru insistiraju da aerodrom dobije te linije”, kazala je Sotirovski

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Пресмешно!!!! А, тек колико је ово фарсично…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com