Društvo

Advokatska komora Niš obeležava 50 godina postojanja

Advokatska komora Niš proslavila je svoj jubilej– 50 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Gradskoj kući.
Foto: N.P.

„Proslavljamo jubilej 50 godina od osnivanja Advokatske komore. Večeras vršimo i promociju naše monografije, koju smo objavili povodom 50 godina od osnivanja. U monografiji se nalaze ličnosti, advokati koji su obeležili svih ovih 50 godina. Evociramo uspomene od samog osnivanja pa nadalje. Završavamo sa perspektivnom mladošću, pred kojima je tek budućnost niške advokature“, rekao je Milan Petrović, predsednik Advokatske komore Niš.

Petrović napominje da je glavni cilj Advokatske komore da advokati dobiju status službenih lica, kako bi se osećali bezbednije.

Advokatska komora Niš je osnovana 1972. godine i okuplja oko 1300 advokata i oko 800 advokatskih pripravnika.

„Kada su osnovani pre pola veka bilo ih je 40, sada ih je 35 puta više. Posebno mi je drago što je Advokatska komora Niša, koja pokriva jedan veliki teren, od Ražnja do Preševa, i od Merdara do Zaječara, pozvala goste i kolege iz Srbije, a i iz regiona. Još jednom im čestitam, i neka traju još duže, i neka imaju dobre plate, ali ne mnogo posla“, poručila je gradonačelnica Niša.

.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com