Izbori 2020PolitikaVideo

ADRIANA ANASTASOV: Uvek može bolje, uvek može više!

Četiri godine obavlja funkciju predsednice Skupštine opštine Palilula, pre toga je bila u izvršnoj vlasti u ovoj opštini, ali i narodna poslanica. Adriana Anastasov zadovoljna je svojim radom, ali kaže “uvek može bolje”.

Ono što je najviše mučilo Palilulce, to su i radili i trudili se da im život u ovoj gradskoj opštini učine boljim. Najveći problemi prema rečima Adriane Anastasov su i dalje komunalne prirode, ali i nezaposlenost.

“Opština Palilula ima 15 seoskih naselja. Vodovod, kanalizacija, reparacija ulica, to su najčešći zahtevi građana. Trudili smo se da mi kao gradska opština budemo prvi stepenik i da zahteve građana prenesemo institucijama i službama u čijoj su nadležnosti ti problemi”, rekla je predsednica Skupštine opštine u intervjuu Niškim Vestima.

Kaže da imaju veliku pomoć države. Velika sredstva data su za reparaciju ulica u moravskim selima. Naravno da je neophodna sanacija ulica i u drugim selima, ali je prema rečima Adriane Anastasov sada znatno bolja situacija.

U svom radu orijentisala se kaže malo više na realizaciju Strategije o rodnoj ravnopravnosti i na projekte koji sprovode tu strategiju.

“Ponosna smo što smo prva opština u Srbiji koja ima to, takozvno, rodno budžetiranje i što smo realizacijom tih projekata uspeli da poboljšamo i unapredimo ravnopravnost polova”, istakla je.

Na izborima očekuje da građani daju podršku Srpskoj naprednoj stranci. Smatra da su građani videli u prethodnom periodu da su oni zaista radili na rešavanju njihovih problema, da su u toku vanrednog stanja mislili na zdravlje ljudi, da su videli ekonomske mere koje su sprovedene.

“Ne možemo da se osvrćemo samo na dva poslednja meseca, tu je i četiri godine rada, otvaranja fabrika, izgradnje auto puteva, mislim da smo zaista dosta toga uradili da bi poboljšali životni standard građana, ali da mi kao jug Srbije imamo još dosta posla da bi naši stanovnici živeli bolje”, smatra ona.

Sebe vidi u lokalnoj sredini. Ona je kandidat na listi “Aleksandar Vučić-Za našu decu” u Gradskoj opštini Palilula. Misli da je u ovom trenutku loše pričati o funkcijama. Ističe da nije bitno ko je na čelu opštine ili grada, da je jedino ispravno da svi rade timski i za dobrobit građana.

“Nakon izbora, veoma brzo će se znati ko će biti na čelu grada i svih pet gradskih opština, ali ja se nadam da će u većem procentu biti žene”, zaključila je Anastasov.

Od šest izbornih lista Srpske napredne stranke na nivou grada, na čak pet su nosioci upravo žene, tačnije na odborničkim listama za Skupštinu grada Niša, GO Crveni Krst, GO Medijana, GO Palilula, GO Pantelej.

Opširniji intervju sa Adrianom Anastasov pogledajte u videu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com