Kolumna

Abe Nišlije! Vidim na TVu …pedsednik zaredio po kućama! Obilazi građanastvo

Šta ću, ako bane i na moja vrata!? Nenajavljeno…onako usput…bio u komšiluku. Ja sam.. ko i sve Nišlije..poslovično gostoljubiv…Ću ga ugostim. Imam šta i da poslužim… Parizer, majonez i pola leba…snabdeo sam se zalihama. Video sam da to voli. Od vino..imam ovo lokal patriotsko…Sićevačko. Nego, frka mi… će dođe sa mediji da slikaju..

A mi nismo krečili ove godine.. I ide sa veliku bulumentu…Mora pozajmljujem stolice iz komšiluk. Pa kad se upustimo u neobaveznu laku konverzaciju. Pa me pita…Kolko sam ja puteva, mostova, bolnica napravio? Šta da mu kažem….Ću ćutim..i gledam u kraci. Razmišljam se..pa se razmašim.. Ma neće …Šta će on u Palilulu. Kad.. žena kaže.. – Juče je zvali, ovi iz njihovog izbornog štaba, za nekakvu anketu. – Kakva anketa…proveravaju dal smo kod kuće….Što im nisi rekla da smo na turneju sa pozorištem! – Kako da lažem..

A šta ako provere. – Ko da proveri….botovi…pa oni bre ne ulaze u pozorište..najbliže pozoruštu su bili u dežurnu apoteku.

– A predsednik ako proveri? – Ma ni on ne ulazi u pozorište..kao mali..kad išo u pozorište.. našo dlaku u kesicu sa kokice..i ogadilo mu se…..Da je stadion…druga priča. Razmišljam…sa šta ja da se pohvalim? Setim se… – Evo mi Nišlije uvodimo besplatan prevoz za starije od 75 godina ..uz obavezno prisustvu oba roditelja.

Pa kad mu ja izvučem školsku tablu (imam ovu malu, što sam unuci učio slova) E… tu ću userem motku..Mene kad me izvedeš pred školsku tablu..ja ko hemiju da odgovaram….ubaknem se načisto. Ma … ću isključim zvonce na vrata… Nemam ja međunarodno preuzetu obavezu da primam gosti. Nisam ništa potpisao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. E jesi, ne majstor, nego veeele majstor za prezentaciju Niša i Nišlija. Sad ono, svaka ti je ka u Njegoša… Ne posustaje majstore!
    UN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com