Kolumna

Abe Nišlije! Prođoše i 56. FS!….Kako je bilo?

Đe mene nađe da pitaš…..ja sam matoro zakeralo.

Festival..kao i njihov doživotni umetnički direktor V.Ž … beživotno, traljavo, zastarelo, umorno, otaljavajuće….

Ne mislim o filmovima…(oni su na dušu autora).. za festival Vam pričam..

Mada i po tom pitanju najveću pažnju medija izazvao je film snimljen nadzornim kamerama u režiji i glavnoj ulozi D.B….,,Razjareni bik,,

Što se samog festivala tiče…najveća inovacija je produženi ,,crveni tepiK,,… (od Crvenog Pevca do Letnje Pozornice) Vatromet..kao i svake godine…svadbarski.

Otvaranje i zatvaranje…na neke parastose sam bio.. maštovitije režirane…

Ima toga još…belu knjigu da napišem… Al sve je to već …dežavi.. ,,sve će to mila moja pokriti snjegovi i šaš,,..da citiram Bregu Bojim se uzeće nam Beograđani i festival kao i aerodrom.. ,,Ne umete Vi to…daj ovamo,,…..Ma nek nose… Jedino mi žao, neće onda mož da se selfiramo sa poznati filmski glumci. Kažem Vam..matoro zakeralo.

Abe Nišlije!….ček ja Vas nešto da pitam.

Druge večeri festivala… pregorela lampa u projektoru..Stao film..organizatori se rastrčali da nađu rezervnu…gurnuli voditelje da animirju publiku…njima ne polazi za rukom.. 35 minuta pauza…2500 ljudi na pozornici sedi u mraku i ćuti….

Ni jedan zvižduk…ni jedan glas negodovanja.. (probao Ja da zviždim…svi se oko mene okreću i gledaju me ko da rušim Vučića lično.. prekinem, da ne završim na poligrafu)

Abe Nišlije…,,u moje vreme,,..zviždali smo u bioskopu..kad je slab ton, kad pukne traka, kad je mutna slika…Zviždalo se…dobacivalo….ko narodni običaj.

Šta se sa nama desilo..i sad ćutimo?…Čekamo pokorno da ,,zamene sijalicu,,.

Ne znam da li će da nam uzmu festival.. Ali vidim da su nam već uzeli samopoštovanje, buntovništvo, nepokornost i još po nešto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com