Kolumna

Abe Nišlije! Leleeee…jeste videli ono?

,,U pećini kod Niša, u Sićevačkoj Klisuri, pronađeni fosilni ostaci, zuba praistorijskog čoveka…stari 300 000 godina,, Šta Vam ja pričam…Niš stariji od celu Evropu…a i šire. Ništa… Maču Piču, Rim, stari Grci…Evropska unija…

Mnogo više u pluskvamperfekat, kad Mesopotamćani nisu znali kako se zovu, a na mesto Keopsove piramide, kjucale ćurke Misirke…

U ono vreme kad su po Krive Livade šetali mamuti… a na Ledenu Stenu, još stajala santa leda što se nije istopila od ledeno doba….. Niš imao naseobinu.

Odakle zub u Sićevačku Klisuru?

Sad ću Vam izložim, potanko. U tu daleku praistoriju…Jedan dan…rešila grupa Palilulci da ide na teferič u Sićevo.. na prvomajski uranak. (čitaj …tamo neki njihov praistoriski praznik) Kako znam da su Palilulci?

Pa…Durlanci su iz kameno doba…Bulevarci iz perioda krede i asfalta… Jedino je Palilula iz praistoriju. Elem…otišli oni u Klisuru…da bace neko nojevo krilce na skaru..i malo piknikuju.

Lep dan…pičnulo sunce…te se oni sklone u onu pećinu gore…u ladovinu. Piju, sićevačko crno…što sporo vata..al kad uvati…tera na svađu i tepanje.

Kod treće ćupče vina..posvađaju se dva Palilulca…(oko dizajna točka..mislim da su se svađali)…i jedan uvati mamutovu kosku i omane drugog po kastanjetu..i izbije ovom drugom…donju šesticu levo.

Sad ovaj drugi, uvati kljovu od mamuta…da mu se natepa, ali skoče i ostali Palilulci …pa ih razdvoje…Inače bi stručnjaci na lokalitet našli punu šaku zubići….ali pomirenje zaustavi naučna otkrića… Ali i jedno zubče, će bude dovoljno da se dokaže da su Nišlije, narod najstariji.

Da pičnemo sad u future simpl tens….što se kaže kod nas…,,u svetlu budućnost,, Neću se izapinjem mnogo…samo recimo 3 000 god. o.s.p (o.s.p = od sad pa na dalje) Srbija..nekada na raskrsnici puteva..sada…kružni tok… ima 172 000 stanovnika…i svi žive u Beograd.

Stanovništvo čine penzioneri koji se vratili sa rada u EU…da ovde krckaju, s’muku stečenu penziju… Radno sposobno stanovništvo.. (koje ne radi ništa).. čine samo 250 poslanika.. Hrane se u skupštinski restoran, i spavaju u naselju ,,Beograd na zagađenoj vodi”

Predsednik Srbije je Vučić XIV… (klonirani.) Niš, proglašen za ,,grad muzej,,….da turisti vide kako su Nišlije nekad životarile. Kroz Palililu i dalje prolazi pruga…Pozorište se ponovo renovira…Ceo grad parking.. A ,,oko sokolovo,, uredno beleži sve džombe i rupe po niški sokaci i upisuje u turistički vodič grada…kao gradsku znamenitost..

Vazduh gotovo proziran…Nišava ljubičasta… Pu…pu…daleko bilo..al sam ja zabrazdio…ko Tarabić. Kad neki budući arheolog na Bubanj..iskopa moju šesticu karijes…blombiranu.. I kad je ćušne u mašinu za analizu…..Će mu izađe na displej: Zanimanje : Glumac…..Uverenje : Ortodoksni Nišlija… Narav : Teča na telci…..Dijagnoza : Mladalačko ludilo…

PS Abe Nišlije!… popravljajte zubi…za buduće generacije…da se ne brukamo… ako struka nabasa baš na vaše zubče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dopada mi se veoma zapisano, volim Nis, nisku Kuhinju, niski Kraj, volim Sela oko Nisa, zgodne Nislijke, i volim taj Jezik, bez Padeza i Gramatike. I volim Centar Nisa, volim Ljude u Nisu. Volim nisku Pijacu, crvene Paprike, Burek sa Sirom posebno!!!

    Srdacan pozdrav!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com