# IstaknuteServisne

Dan bez automobila u okviru Evropske nedelje mobilnosti: Centar grada poslepodne zatvoren za saobraćaj

U okviru tradicionalnog "Dana bez automobila," gradske ulice biće rezervisane za građane, šetače, bicikliste i sve one koji žele da uživaju u različitim programima koje pripremaju lokalne institucije, sportski klubovi i umetnici.

U petak, 20. septembra, od 17 do 19 sati, Vožda Karađorđa ulica u srcu Niša postaje vaša pešačka zona!

Evropska kuća Niš vas, takođe, poziva da se oprobate u zabavnom onlajn kvizu na temu mobilnosti i korišćenja javnih prostora, gde vas čekaju sjajne simbolične nagrade.

„U cilju atraktivnosti javnih prostora, krećemo i sa oslikavanjem murala ispred svojih poslovnih prostorija. Ovaj mural će kroz pet stubova predstaviti temeljne vrednosti saradnje, zajedništva, rasta i povezivanja. Stubovi će biti povezani prikazima prirode i prostora, dok će simbolično odražavati privredu, inovacije, nauku, umetnost, obrazovanje i druge vrednosti koje želimo da približimo našim sugrađanima“, poručuju iz EU Info kutka..

Ovogodišnja tema Evropske nedelje mobilnosti stavlja u fokus zajedničke javne prostore i njihovu ulogu u stvaranju aktivnih zajednica. Iskoristimo naše ulice, trgove i trotoare na efikasniji način, promovišimo pešačenje i vožnju bicikla, i zajedno izgradimo zdraviji, održiviji grad.

„Pridružite nam se u ovoj jedinstvenoj prilici da grad učinimo življim i dostupnijim svima – jer svaka šetnja, vožnja bicikla i druženje u javnom prostoru čini razliku“, poručuju organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com