Društvo

Ansambl “Venac” zapošljava muzičare

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ organizovaće 29. septembra u Studentskom kulturnom centru u Nišu audiciju za za izbor horarnih saradnika u svom orkestru.

„Vencu“ su potrebni violinisti, violončelisti, violisti, kontrabasisti, gitaristi, klarinetisti, flautisti, oboisti, harmonikaši i muzičari koji sviraju tradicionalne instrumente – aerofon, kordofon i udaraljke.

Na audiciju mogu da se jave lica starosti od 18 do 30 godina koja poseduju srednje muzičko obrazovanje, a proveraveć se njihovo poznavanje mešovitih ritimova i poznavanje harmonske pratnje narodne muzike.

Za audiciju je potrebno za sve instrumente pripremiti izvođenje jedne kompozicije po izboru, a za solističke instrumente narodno kolo u 2/4 ritmu i narodno kolo ili pesmu u nekom neparnom ritmu. Na preslušavanje je obavezno nošenje svog instrumenta.

Zainteresovani kandidati su dužni da pošalju kratku biografiju sa podacima o muzičkom obrazovanju ili iskustvu, fotografiju i nazive numera za audiju na adresu: venac.kancelarijakim@gmail.com, najkasnije do četvrtka 26. septembra.

Telefon za informacije je 064/4035948.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com