Društvo

Prijem za Mitropolita Niškog G. Arsenija

Gradonačelnik Dragoslav Pavlović razgovarao je danas sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom niškim Gospodinom Arsenijem.

To je ujedno i prva zvanična poseta Mitropolita niškog Gradskoj kući od izbora novog Gradonačelnika Niša.

U razgovoru je dosadašnja saradnja Grada i Eparhije ocenjena kao izuzetno uspešna, uz nadu da će tako biti i u budućnosti, u duhu iskrene spremnosti da se otvoreno razgovara o svim teškoćama koje stoje ispred dve po časti najstarije gradske institucije.

Foto: Grad Niš

Visokopreosvećeni Mitropolit Arsenije i Gradonačelnik Pavlović izrazili su saglasnost da po pitanju interesa građana Niša moraju delovati zajednički, izražavajući pritom svoju spremnost da u toj saradnji istraju.

Takođe, razgovaralo se i o nastavku saradnje na započetim projektima, a fokus će, kako je istaknuto, biti pre svega na završetku unutrašnjeg uređenja i oslikavanja Hrama Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene, na nastavku radova na Hramu Svegog Vasilija Ostroškog y Duvaništu.

Važan segment razgovora bio je vezan i za pripreme za organizaciju 9. Muzičkog edikta, jedinstvene smotre duhovne muzike koja će biti održana u Nišu jula 2025. godine, kao i za nastavak saradnje na brojnim drugim projektima značajnim za očuvanje naših duhovnih i kulturnih vrednosti.

Foto: Grad Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com