IZBORI NIŠPolitika

Miloš Nešić novi predsednik Skupštine opštine Medijana

Odbornici Skupštine opštine Medijana izabrali su danas Miloša Nešića za predsednika te skupštine pošto je Miloš Bošković koji je izabran za predsednika skupštine na konstitutivnoj sednici izabran na prethodnoj sednici za opštinskog većnika.

Za izbor Nešića na funkciju predsednika Skupštine opštine, glasalo je 15 prisutnih odbornika iz redova grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicije „Biramo Niš“ i koalicije „Ujedinjeni – Nada za Niš“. Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, njen 11, glasali su protiv Nešićevog izbora. Miloš Nešić, novizabrani predsednik Skupštine opštine Medijana iz redova odbornika koalicije „Biramo Niš“ izjavio je da će osnove njegovog rada biće jednakost i transparentnost.

„Kada govorim o jednakosti mislim na zastupljenost svih odbornika u svim komisijama i telima koje skupština organizuje. Već kod Odbora za administrativna pitanja oni su dostavili predlog za dva člana odbora. Jednako će biti zastupljeni u svim komisijama i telima jer zaista želim da imaju doprinos u budućem radu Skupštine opštine Medijana. Kada je reč o transparentnosti zaista smatram da ova skupštinska sala treba da bude otvorena za javnost u smislu da građani mogu da razgovaraju sa odbornicima. Ne treba da se viđamo samo kad su sednice“, rekao je Nešić, diplomirani ekonomista po struci.

Student prava iz redova pokreta Kreni promeni, Matija Đorđević; Foto: Niške Vesti/B. Lj.

Za koordinatora Kancelarije za mlade odbornici najveće niške opštine izabrali su studenta prava iz redova pokreta Kreni promeni Matiju Đorđevića.

„Sve aktivnosti koje budemo organizovali biće dostupne svim Nišlijama, bez obzira na njihovo političko uverenje, jer smatram da državne institucije treba da budu servis svih njenih građana“, rekao je Đorđević nakon izbora.

Dobar deo današnjeg zasedanja protekao je u polemici oko toga ko snosi odgovornost za kašnjenje u dostavljanju materijala za sednicu odbornicima.

Doktor Dragan Milić najavio je da se takve stvari više neće ponavaljati i dodao će biti utvrđena odgovornost za kašnjenje u dostavljanju materijala.

„Stvari koje su se ranije dešavale, bahatost, osionost, prijavljujemo, ne prijavljujemo, toga više neće biti. Zaista Skupština Medijane mora da pokaže jedan ozbiljan odnos kako prema vođenju opštine, tako i prema vođenju politike“, izjavio je dr Milić.

Zbog izbora predsednika, zamenika i većnika iz redova odbornika, danas je odborničku zakletvu položilo šest novih odbornika, tri sa izborne liste grupe građana „Dr Dragan Milić“ i tri sa liste „Biramo Niš“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com