#AKCIJEDruštvo

Pomozimo Lenki da napravi prvi samostalni korak

Lenka je rođena u Nišu 11.09.2021. i dete je iz redovno kontrolisane trudnoće bez komplikacija.

Nakon godinu dana genetickom analizom dolazimo do dijagnoze.
Lenka boluje od retke metabolicke bolesti koja se zove Mukolipidoza tip 2/3.

Ona još uvek ne hoda, u organizmu joj se talože masti zbog kojih ima kontrakture u zglobovima i ograničenost pokreta. Njenu bolest karakteriše još i izrazito nizak rast, problemi sa disajnim putevima i plućima, srcem, unutrašnjim organima, deformiteti grudnog koša, kao i psihomotorno zaostajanje. Lenkina bolest je progresivna, a lek za nju ne postoji.

Njoj je neophodno konstantno praćenje od strane pulmologa, kardiologa, neurologa, fizijatra, ortopeda, genetičara, oftalmologa i psihologa. Pored toga, fizikalna terapija i tretmani kod defektologa su obavezni kako bi Lenka postigla svoj maksimum i napravila svoj prvi samostalni korak.

Sredstva su potrebna kako bi se Lenki omogućila fizikalna terapija, tretmani, ortopedska pomagala, pregledi kod specijalista, kao i put i smeštaj.

Pošalji 243 na 3800

Za Lenkinu životnu borbu!

Uplatom na dinarski račun
160-6000001765120-16

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun
160-6000001744989-75
IBAN:
RS35160600000174498975
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ako mogu pomoći ću koliko mogu a da me neko uslovljava na sumu nedam ni ono koliko mogu.postoji drugi način,neka svako ponovi slanje poruke a ne ovako !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com