Hronika

Ministar Đorđević o pogibiji radnika u fabrici Džonson elektrik i slučaju podvođenja u Aleksincu

Poznate su okolnosti pod kojima je pre dva dana nastradao radnik u fabrici “Džonson elektrik” i od tužilaštva će zavisiti da li će postojati odgovornost poslodavca, rekao je danas u Nišu Zoran Djordjević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. On je na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući govorio i o slučaju podvođenja trinaestogodišnje devojčice u jednom selu u okolini Aleksinca.

‘’U ovom slučaju se radi o radniku koji je bio prijavljen i imao radni odnos na neodređeno vreme. Okolnosti pod kojima se to desilo poznate su ministarstvu kao i tužilaštvu, a da li će postojati odgovornost poslodavca kada je u pitanju povreda na radu sada zavisi samo od tužičaštva’’- kazao je Đorđević i dodao da je sve što se tiče radnog odnosa bilo u skladu sa zakonom, odnosno inspekcija rada je ustanovila da je radnik bio uredno prijavljen.

Kada se radi o slučaju u Aleksincu Đorđević je kazao da u slučaja podvodjenja maloletnice nema propusta u radu tamošnjeg Centra za socijalni rad.

“Nije bilo indicija da će se desiti bilo šta u tom pravcu. Nije bilo primedbi na ponašenje ili prijave za nasilje u toj porodici”, izjavio je Djordjević. ‘’Radi se o porodici koja je primala pomoć Centra za socijalni rad ali nije bilo indicija da se nešto može deseti tako nešto. Siguran sam da će tužilaštvo podići optižnice protiv osoba koje su vezane za taj slučaj’’- kazao je Đorđević i dodao: “Mislim da moramo da pošaljemo jasnu poruku, ovde pogotovu kada se radi o deci, da tu moramo kao država, kao sud, da budemo efikasni i da pokažemo pravu stranu zakona i da na taj način kaznimo sve one koji su to počinili i da tako pošaljemo jasnu sliku da takve stvari nećemo da praštamo i da svi oni koji rade takve stvari biće kažnjeni maksimalno u skladu sa zakonom’’-.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Covek radio u johnsonu 6 godina, ljudi su bili naterani da sto pre pomere presu uz pomoc valjaka (da bi sto pre nastavili sa radom) bez adekvatne opreme i ona je skliznula i pala preko njega. Cesto se desavaju povrede u toj firmi samo sto se ljudima preti otkazom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com