Virus KoronaZdravlje

Nova KOVID ambulanta od sutra u Duvaništu

Nova kovid ambulanta, od sutra 16. maja, počeće da radi u zdravstvenoj stanici “Duvanište”. Ona će biti otvorena za pacijente sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom već u 7 sati. U Domu zdravlja ističu da oni koji imaju simptome kovid infekcije da se jave isključivo u ovu zdravstvenu stanicu.

 

U ovoj zdravstvenoj stanici nakon pregleda lekara opšte medicine radiće se uzimanje briseva za testiranje pacijenata na kovid infekciju i laboratorijske analize, saopštio je Dom zdravlja.

“U zdravstvenoj stanici ,,Duvanište“ takođe se retestiraju pacijenti koju su već jednom na testiranju imali pozitivan rezultat, a bili su smešteni u kućnu izolaciju, po odluci Кriznog štaba, zbog pridodatih hroničnih bolesti”, ističu.

 

Pacijenti se do objekta za retestiranje transportuju kolima hitne pomoći koja se zakazuju putem telefona Кol centra Doma zdravlja Niš (0700/303-503). Retestiranje se radi 15-og dana od prvog pozitivnog rezultata u ovoj zdravstvenoj stanici, objašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com