DruštvoMagazin

ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT ANIP “MOZAIK”: Dečiju onkološku kliniku pomoći će sa 70.000 dinara

Ansambl narodnih igara i pesama „Mozaik“ iz Niša  proslavlilo  je četvrtu godinu uspešnog rada i postojanja, a osim što su obeležili godišnjicu rada članovi ovog ansambla pomogli su i Dečijoj onkološkoj klinici prikupivši 70.000 dinara koje će upaltiti na njihov račun.

Koncert je bio specifičan i po tome što su u “velikom kolu” igrale poznate Nišlije. Osim nekoliko ansambala iz  “Mozaika” na koncertu je nastupio i Dečiji hor „Čarolija“ kao i  Muška pevačka grupe KUD Đoka Pavlović iz Beograda.

Gost koncerta bio je Hadži Ivan Redi koji je ovom prilikom govorio besedu narodu srpskom.

“Danas se događa nešto što ja stalno nosim u srcu. Ovu decu koja su tu znam još iz davnih vremena. Pratim njihov razvoj . Kada je Marjan rekao da skupljaju novac u humanitarne svrhe , istog trenutka sam se priključio akciji. Nije bilo potrebno da mi uputi i drugi poziv”, kaže Hadži Ivan Redi.

U velikom kolu igrali su predstavnici gradskih opštin Palilula, Niške Banje, Crveni krst. Bilo je i narodnih poslanika, opštinskih odbornika , lekara, novinara.

“Prezadovoljan sam koncertom i kao koreograf  i kao neko ko želi da pomogne drugima.Presrećan sam da smo uspeli makar deo sredstava da prikupimo i pomognemo Dečkoj onkološkoj klinici. Uspeli smo jer smo na sceni igrali jednim srcem i “jednim opankom“, kaže Marjan Zdravković , direktor ansambla “Mozaik”.

Kako to uvek biva, najveći aplauz je publici izmamila grupa “Drugačiji zajedno”, koju čine  osobe sa intelektualnim smetnjama u razvoju. Oni su izveli igre iz vranjskog kraja, a publika njihovu igru sve vreme pratila aplauzom.

Simpatije je pobrao i dečji izvođački ansambl “Mozaik”. Rekreativna  grupa “Mozaika” igrala je igre iz Kosovskog pomoravlja, makedonske narodne igre, i koreografije igara iz Niša, Leskovca i vlaške igre.

Na koncertu su dodeljene i zahvalnice svima koji su pomogli da se koncert održi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com