Izbori 2016

Kandidat za odbornika SPS-a na Paliluli prešao u SNS

Miljan Manić, dugogodišnji član SPS-a, i kandidat ove stranke za odbornika u gradskoj opštini Palilula, napustio je socijaliste i prešao u Srpsku naprednu stranku. Kako kaže, razlozi su to što u SPS-u vlada nepotizam, nagomilavaju se plaćene funkcije, a na listama su ljudi koji nisu članovi partije.

“Strašno je šta se dešava u stranci. Otac dovodi na svoje mesto sina, kao da je to njegovo lično vlasništvo. Miloš Stojković Manča sa kojim sam dugo sarađivao i radio u prošloj kampanji je napustio SPS, a ja sam se držao do pre neki dan”, rekao je Manić Niškim Vestima.

Kod naprednjaka je prešao jer smtra da su se oni približili narodu i sada su umerena levica, dok su socijalisti krenuli desno.

“SNS je ono što je SPS nekada bio i zato sam izabrao tu političku opciju”, dodaje.

Iako je do pre 4 godine bio na čelu niške omladine SPS, član predsedništva socijalista Mile Ilić kaže da nije čuo za Manića.

“Ne znam ko je to. U ovom trenutku ne mogu da se setim. Juče smo bili u Paliluli i tamo ima mnogo ljudi. Ali svako ima pravo da istupi iz stranke i priključi se drugoj“, rekao je Ilić.

Srđan Vasković, prvi na listi SPS-a za opštinu Palilula, kaže da on nije ni želeo Manića na listi za odbornike.

“Na listi koju sam predložio Radnoj grupi nije ni bio Miljan Manić, ali sam ga, zbog pritisaka, stavio na listu poslednjeg. Ima mnogo boljih kandidata i po obrazovanju i aktivnostima. On je dokazao da je zaslužio poslednje mesto, a prelaskom u SNS pokazao je i kakav je čovek”, rekao je Vasković.

Kako ističe, Manića nisu cenili ni drugi članovi partije.

“Čovek koji ima master istorije i takođe je na listi za odbornika Palililule mi je rerkao da se nada da nećemo osvojiti apsolutnu vlast u opštini, kako Manić ne bi bio u odborničkoj grupi”, dodaje.

Iako je promenio stranku, Manić ostaje na listi odbornika SPS-a za Palilulu. Opštinska izborna komisija je proglasila listu, a u SPS-u smatraju da će se Manić vratiti u stranku ukoliko osvoje apsolutnu većinu i on kao poslednji na listi uđe u odborničku grupu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com