Društvo

Naučni klub počinje da radi i u Nišu

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju od utorka 19. aprila radi Naučni klub.

“Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova čije se otvaranje planira širom Srbije biće istovetan po dizajnu i načinu rada. Svaki sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor, a nameštaj je dizajniran tako da odgovara različitim potrebama”, kažu u Centru za promociju nauke.

Naučni klub je koncept koji je razvijen u Centru za promociju nauke iz Beograda. Nova Mreža naučnih klubova širi se iz 12 gradova Srbije, najavljuju. Od aprila do juna, svakog utorka otvara se po jedan Naučni klub. Prvi klub je otvoren u Leskovcu 5. aprila, a zatim mu se pridružuju Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac.

Naučni klubovi se otvaraju u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje. Njihova mreža i Centar za promociju nauke, uz podršku lokalnih samouprava, time zajednički kreću u akciju decentralizacije promocije nauke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com