Izbori 2016

Karnevalska predizborna atmosfera u centru grada

Jutros su u cenralnim gradskim ulicama, Voždovoj i Milojka Lešjanina, osvanuli baneri Srpske napredne stranke, opštinskog odbora Medijane. Čak i kante za smeće i bandere na kojima vise baneri oblepljeni su predizbornim plakatima. Karnevalska atmosfera u centru grada podseća na onu iz marta 2014. godine kada su među banderama visili posteri sa likom Aleksandra Vučića, i to baš za njegov rođendan.

Kako saznajemo, viseće reklame postavljali su noćas, a jedna privatna firma je pomagala kamionom. Šef izbornog štaba SNS-a Zoran Perišić rekao je da je za banere obezbeđena dozvola.

„Za banere postoji dozvola. Ako za nešto postoji dozvola, onda je to u redu“, rekao je aktuelni gradonačelnik Niša Perišić.

13055216 10201683277000502 1862345912132084235 oU Upravi za planiranje i izgradnju koja, između ostalog, izdaje dozvole za oglašavanje na bilbordima i ostalim nepokretnim objektima, kažu da izdavanje ovih vrsta dozvola nije u njihovoj nadležnosti.

„Za takav vid oglašavanja nadležna je gradska opština na čijoj teritoriji su postavljeni plakati“, rekao je Niškim Vestima Prvoslav Petrović iz Uprave.

U ovom slučaju radi se o gradskoj opštini Medijana, čiji se opštinski odbor i reklamira na ovaj način.

Inače, komentar šefa izbornog štaba Zorana Perišića na plakate koji su lepljeni na mestima gde to nije dozvoljeno je da to ne odobrava.

“S tim se apsolutno ne slažem i tražio sam od komunalne policije da reaguje. Ovo je naš grad i mi ćemo nakon izbora skinuti sve što smo zalepili, da bi smo očistili grad. Ne samo od onoga što smo mi postavili, već od svega na šta budemo naišli. Skonićemo sve ono što je na nedozvoljenim mestima“, rekao je.

Perišić dodaje i da SNS plakate nije video na saobraćajnim znacima.

„Ja nisam video da je igde na saobraćajnoj površini zalepljen predizborni plakat Srpske napredne stranke. Ne napadajući nikoga, viđao sam neke druge. Uglavnom sa zadnje strane, ali dok sam vozio auto video sam i sa prednje strane plakat na jednom velikom putokazu. Šokiran sam bio. To je kao da ste se potpisali na saobraćajni znak i pokazali ste koliko ste vaspitani, kulturni i koliko poštujete propise. Zaista ne opravdavam to“, dodaje.

Inače, na nekoliko brojeva komunalne policije koja treba da kontroliše i kažnjava nelegalno lepljenje plakata, od jutros niko ne odgovara na pozive.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com