Društvo

Vučić obišao radove na rekonstrukciji objekta “Aster tekstil”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je početak radova na rekonstrukciji objekta fabrike “Aster tekstil” u Nišu.

Vučić je poručio da će investitor imati svu pomoć vlade i istakao da je velika stvar to što zapošljavaju ljude.

Premijer je posetio fabriku sa vlasnikom Ismailom Kocalijem, koji mu je rekao da se početak proizvodnje očekuje u avgustu.

U pitanju je turska kompanija, koja je krajem prošle godine kupila “Ei Čegar”, nekada deo “Ei holdinga”, koji se bavio proizvodnjom metalnih i proizvoda od lima, i sada započinje radove na obnovi tog objekta, koji bi trebali da budu gotovi već na leto, kako bi u avgustu počeli da zapošljavaju radnike.

Ta kompanija navodi da je svojim međunarodnim investicijama dodala još jednu, u Nišu, u vrednosti od 6,5 miliona evra i da 2016. kreće sa radom u fabrici površine zatvorenog prostora 19.250 metara kvadratnih, uz najsavremeniju tehnologiju i prozivodnim timom koji broji 500 ljudi.

Iz te kompanije poručuju da planiraju da do 2018. godine broj zaposlenih podignu na 2.000 ljudi, a da u naredne tri godine izvezu robu u vrednosti od 55 miliona evra najpoznatijim svetskim brendvima, poput “Manga”, “Zare”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com