Izbori 2016

A šta čekate sa Oficirskim domom?

„U jeku otvaranja već otvorenih fabrika, podsetio bih gradsku vlast da je potrebno da otvori Oficirski dom u Nišu. Uz napomenu da je taj Oficirski dom završen još pre tri godine i da je to bila potpuno zaboravljena investicija pre četiri godine odnosno objekat koji je zarastao u korov u trenutku kada je prethodna lokalna vlast obezbedila polovinu sredstava iz budžeta Republike Srbije“, kaže Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije “Niš, moj grad!” i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.
Jovanović podseća da je na mestu gde se nalazi Oficirski dom bio predviđen Ruski dom, a kasnije i Dom privrednika. On objašnjava da je prethodna lokalna vlast iskoristila projekat koji je kandidovan u godini proslave Milanskog edikta i da je Oficirski dom izgrađen još pre tri godine kao deo projekta Narodnog muzeja u Nišu.

„Po meni je to jedan od najreprezentativnijih objekata u našem gradu i apelujem na odlazeću gradsku vlast da do 24.aprila odnosno do izbora otvori taj objekat, jer je završen”, zaključuje Jovanović.

Vladimir Domazet, nosilac liste “Niš, moj grad!”, kaže da smo svedoci da ova nesposobna gradska vlast na deset dana od izbora otvara, kako objašnjava, već otvoreno ili otvara nešto što i ne može da bude otvoreno, obeležava kamene temeljce, radi sve čak i ono što nije mogla da radi, a penzionerima obećava besplatan prevoz.

„Ja se pitam gde su bili tri godine i deset meseci, šta su radili za sve ovo vreme, zašto to nisu ranije ponudili građanima, jer očigledno da je to jedan predizborni trik i jedan njihov marketing koji, verujem, Nišlije kao mudri ljudi neće prihvatiti, neće na to nasesti”, kaže Domazet.

On dodaje da koalicija “Niš, moj grad!” može da obeća da će, ukoliko im građani ukažu poverenje, raditi ono što treba da se radi u celom mandatu, a neće na ovakav način, kako kaže, izlaziti pred građane posle perioda kada se zaista ništa u gradu nije uradilo, a javna preduzeća su za to vreme propala.

Dragoslav Ćirković, predsednik gradskog odbora SDS Niš, kaže da Niš postaje grad apsurda, jer je gradsko veće pre par dana donelo odluku koja vređa intelekt građana, a to je da penzioneri preko 70 godina imaju pravo na besplatan prevoz. Obrazloženje je da su se stvorile uštede u budžetu.

„I to je suštinsko pitanje koje mi postavljamo, šta se to uštedelo u budžetu koji je ukoliko juče uzeo kredit od dve milijarde dinara plus trista miliona dinara za tekuću likvidnost. Budžet koji je bukvalno bio blokiran od Republike zbog blokade osnovnih škola. Šta se to dogodilo da Grad Niš odjednom postane jedno veliko gradilište, rade se neki novi ivičnjaci, neke nove ulice i već postojeća igrališta se asfaltiraju. Šta je to uradila postojeća vlast prethodne četiri godine? Šta je sa najvećim tenderom koji se dogodio u gradu i gde su krivci tog tendera od bukvalno šest i po milijardi dinara, veličine budžeta, i državnom revizijom 1,6 milijardi dinara nenamenski potrošenih sredstava”, pita Ćirković i dodaje:

„To su ona pitanja na koja ova vlast mora da da odgovor ili da kaže izvinite gospodo građani probali smo, želeli smo, imali smo dobre namere, ali nismo uspeli u ovome, vreme je da odemo, još jednom izvinite.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com