Izbori 2016

PRIVID DA SE NEŠTO RADI: Na jednom mestu zatvaraju, na drugom otvaraju ambulantu

Sve što se radi u Nišu je privid, nema novih investicija, radi se isključivo rekonstrukcija, a to važi i za ulice, ne grade se nove nego se rekonstruišu već postojeće ulice. Imamo isti slučaj i sa ambulantama kada je zdravstvo u pitanju. Postoji privid o gradnji ambulanti, jer dok se u naselju Milka Protić zatvara ambulanta i iznosi nameštaj, sa druge strane se otvara nova ambulanta u Čokotu. Sve je privid da se nešto dešava, i to naravno pred izbore”, kaže Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije “Niš, moj grad!” i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.
Jovanovićeve tvrdnje potkrepili su i stanovnici niškog naselja Milka Protić koji su se požalili Niškim vestima kako su doživeli da im, kako kažu, lokalni moćnici iz Doma zdravlja, Opštine i Grada bukvalno preko noći, bez obaveštenja i obrazloženja, za jedan dan, zatvore ambulantu, izvezu kompletnu opremu i liše ih prava na zdravstvenu zaštitu tu gde žive.

ambulanta4

“Objekat za ambulatu ustupilo nam je Ministarstvo pravosuđa, a mi meštani smo obezbedili besplatnu kablovsku televiziju, klima uređaje. Takođe, pojedinci iz našeg naselja donrali su TV prijemnik i računar koji je u ono vreme bio pojam i za Dom zdravlja. Sve je to sada odnešeno, ne znamo gde zajedno sa našim kartonima, a ambulata zaključana”, kaže Desimir Momčilović, stanovnik ovog naselja.

ambulanta2

Momčilović još ističe:

“Ova naša situacija najbolje govori o tome da političkim partijama na vlasti i njihovim predstavnicima nisu važni ljudi, njihov način života i zdravlje, već lični interes i interes partije, jer u našem naselju ima oko 700 birača, koji žive mahom u staračkim domaćinstvima, a sa ovako malim brojem glasača političari ne mogu da ostvare svoje apetite, pa sad pred izbore, navrat nanos, svašta nešto prividno rade i otvaraju po velikim izbornim jedinicama kako bi dobili vlast. Nama koji smo mali ukidaju osnovne uslove za zdravstvenu zaštitu i to uslove koje nam nisu oni obezbedili, već mi, sami sebi, prepustivši nas na milost i nemilost, da izumremo kao dinosaurusi, zarad svojih ličnih i partijskih interesa.”

ambulanta3

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com