Sport

Prva Inline paralel slalom trka – kup Opštine Pantelej

Kup Opštine Pantelej održaće se u nedelju, 17. aprila sa početkom trke u 11h, na pešačkoj stazi na Somborskom bulevaru kod parka ulice Milana Blagojevića (kružni tok prema restoranu Lion).

Paralel slamom je poznata disciplina u skijanju, od pre 15-ak godina je i u Inline Alpine slalom krenuo da se organizuje u ovom sistemu trka. Jako je interesantno za gledanje kada stigne finale i polufinale jer je mala razlika i neki put odlučuju pobednika stotinke i milimetri, dok se dva učesnika takmiče u paralelnim stazama direktno jedan protiv drugog, kažu organizatori.

Startne liste će se formirati prema kvalifikacijama koje će se održati na početku programa. Prvih 16 takmičara u svakoj kategoriji će se takmičiti dalje, dodaju.

Oni naglašavaju da će se trka bodovati u prventsvu Srbije u ovoj disciplini u kojem će se održati ukupno pet trka, od kojih je jedna međunarodna.

roler2

Organizaciju trke su pomogli Opština Pantelej koja je i pokrovitelj, dok je deo tehničke podrške pružio Roler savez Srbije, dok je realizator i organizator programa sportski klub Oxigen iz Niša. Očekuju se klubovi iz Vranja, Pirota, Knjaževca, a moguće je da se prijave i učesnici koji nisu ni u jednom klubu.

Svi učesnike bi trebalo da nose zaštitnu opremu, dok je bez kacige zabranjeno startovati na ovoj trci. Obaranje i kontakt sa kapijama na stazi nije obavezan, tako da mogu i amateri da učestvuju, objašnjavaju organizatori.

roler3

U nasoj zemlji ovo je prvi put da se organizuje trka u ovoj disciplini.

Prijava je moguća na licu mesta do 10h na dan trke, dok timovi imaju obavezu da prijave svoje takmičare ranije zbog formiranja startnih listi.

roler4

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com