Kultura

Dokumentarac o prevoženju žrtava u masovne grobnice tokom NATO bombardovanja u NKC-u

Eksperimentalni dokumentarni film “Dubina dva” biće premijerno prikazan u četvrtak, 14. aprila u 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra.

“Film govori o prevoženju žrtava zločina tokom NATO bombardovanja na Kosovu i Metohiji u masovne grobnice u Srbiji. Kombinuje autentične lokacije sa glasovima onih koji o tome imaju neposredna saznanja”, kažu u NKC-u.

Režirao ga je Ognjen Glavonić, a u produkciji je Non-Aligned Films-a i Fonda za humanitarno pravo.

Film je svetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festival u Berlinu u okviru selekcije “Berlinale Forum” u kojoj se prikazuju avangardni, eksperimentalni filmovi, video eseji, političke reportaže i još neistraženi filmski predeli i izrazi.

Nakon projekcije filma uslediće razgovor u kome će učestvovati autor Ognjen Glavonić, Sandra Orlović, koproducentkinja i direktorica Fonda za humanitarno pravo i Stevan Filipović, filmski reditelj i scenarista. Moderator će biti Dejan Dabić, urednik Filmskog i video programa NKC-a i filmski kritičar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com