Društvo

ONE SU JAČE OD RAKA Nišlijke koje se bore protiv kancera se udružile

Nišlijke koje su obolele od karcinoma dojke osnovale su društvo “Biser”, a zajedničko im je to što nisu poklekle pred ovom smrtonosnom bolešću.

Svesrdno pomažu novoobolelim ženama da shvate da mogu da pobede rak dojke i da normalno rade i žive. Osnivač društva je prof. dr Slađana Filipović, onkolog koja je ceo radni vek posvetila ranom otkrivanju raka. I sama je u 57. godini obolela od karcinoma dojke.

– Članice“ Bisera“ na Hirurškoj klinici posećuju operisane žene od raka dojke. Ove posete su smirujuće za novoobolele pacijentkinje. Važno je da pred sobom vide žene koje su pobedile rak – kaže ona.

– Posle prvog šoka i neverice da sam baš ja obolela od raka dojke, shvatila sam da moram da se borim. Imala sam 32 godine, ali sam rešila da se izlečim. Nisam dozvolila da me bolest savlada. To je najvažnija poruka za sve žene – kaže Ivana Ilić Krstić (34), predsednica društva „Biser“, i ističe da je bolest doživela kao opomenu.

Arhitekti u penziji Ljupki Kovačević (76) pre 23 godine odstranjene su obe dojke.

rak 01
Direktorka Slađana Filipović sa direktorom Nebojšom i rođenom sestrom koju je operisao Dejanović Ljubicom
Foto: K. Kamenov / RAS Srbija

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com