Društvo

Brzobrođani protestom traže uređeno naselje (FOTO I VIDEO)

Oko 1.500 stanovnika Brzog Broda okupilo se danas na protesni skup, zahtevajući uređenje njihovog naselja. Inicijativu za Uređenje Brzog Broda pokrenula je grupa mladih ljudi, koji su u prthodnom periodu nekoliko puta samoinicijativno organizovali akcije čišćenja naselja.

 

Brzi Brod je jedno od najvećih i najstarijih naselja u Nišu, a već godinama unazad ne ulaže se dovoljno u njegovo uređenje, kažu stanovnici. Učesnici protesta pozvali su danas nadležne da im pomognu oko uređenja, naglašavajući da su se samoinicijativno organizovali i da iza njih ne stoji ni jedna politička partija.

bb1

Protesti i inicijative meštana urodili su plodom, pa su se čelni ljudi grada i institucija već odazvali i obećali da će sa pojedinim radovima početi od ponedeljka.

bb2“Opština Medijana obećala je stanovnicima da će im obezbediti 150.000 dinara, a taj novac će se opredeliti da se ogradi groblje kako se ne bi više tamo nanosilo smeće. Iz ove opštine obezbedili su i dva buldužera kojim su poravnjali deo oko groblja. JKP Mediana je donelo četiri kontejnera za habasti otpad, šest kontejnera za smeće i 10 mreža”, pohvalio se Niškim Vestima jedan od organizatora Ivan Cvetanović.

Sa direktorom Zavoda za urbanizam je dogovoreno da već u ponedeljak iz te ustanove dođu sa planom rekonstrukcije stare škole, a dobili su obećanja da će ona uskoro i početi. U planu je da u staroj školi bude smeštena ambulanta, a za to je neophodno da se popravi krov, fasada i obave drugi neophodni radovi.

bb5

“Obećano je i da će napraviti mobilijar za decu, a za nešto starije teretana. To će finansirati opština Medijana, a biće smešteno odmah pored igrališa”, najavio je Cvetanović.

Stanovnici ovog naselja su spremni da nađ kompromisno rešenje sa Direkcijom za izgradnju grada Niša za ulice koje su sporne, a nisu asfaltirane. Jedna od njih je i ulica od crkve do bedema reke Nišave, u kojoj je osim asfalta neophodana i rasfeta.

bb4

“Direktor Tržnice je obećao da će u samom centru naselja postaviti pijacu, odmah iza trafika. Mi smo zahtevali da pijaca bude urađena poput one na Delijskom Visu, sa platformom, kako bi izgledala pristojno”, rekao je Cvetanović.

bb9

Tražimo od nadležnih institucija mogućnost rešavanja problema po svaku cenu i to u što skorije vreme. Cvetanović je dodao i da je iznenađen ovoliko velim brojem prisutnih na današnjem skupu i najavio da ukoliko se ne krene sa obećanim radovima za sledeću subotu skup u još većem broju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com