Društvo

Niš ovog proleća veliko gradilište

Niš je i ove sezone veliko gradilište. Radovi u Humskoj ulici se završavaju sutra, a biće rešen problem plavljenja ove ulice, kaže gradonačelnik Zoran Perišić. Rekonstrukcija ulica Dimitrija Tucovića i Hajduk Veljkove je počela, prvu finansira JP Srbija putevi, dok je grad za Hajduk Veljkovu izdvojio 20 miliona dinara, kaže Perišić.

Za radove u Humskoj ulici i na kolektoru izdvojeno je 120 miliona dinara, dok je samo za asfaltiranje Humske opredeljeno 40 miliona dinara.

“Problem sa plavljenjem i prolaskom ovde samo niskih vozila je rešen, tako što je produbljen put ispod nadvožnjaka za oko metar i dvadeset. Ovde će sada moći da prođu i vozila koja su visoka”, rekao je gradonačelnik Niša prilikom obilaska Humske ulice.

dimitrije tucovic

U toku je i rekonstrukcija 880 metara ulice Dimitrije Tucovića. Ove radove finansira Javno preduzeće Srbija putevi sa 20 miliona dinara.

Boban Dž

“Zahvalan sam nadležnima koji su nam izašli u susret da rešimo ovaj gorući problem. Očekujem da u narednim danima saniramo još nekoliko ulica u ovom naselju, a jedna od njih će biti i Ulica Bubanjski heroji”, istakao je predsednik GO Palilula Boban Džunić.

hajdukveljkova

U Hajduk Veljkovoj ulici rekonstruiše se kolovoz i trotoar, a vrednost radova je 20 miliona dinara. Rekonstrukcija će biti završena za 90 dana najavljuju nadležni.

“Ova ulica nije rađena sa dobrom pripremom, sa pravom podlogom, nego je na postojeću granitnu kocku samo stavljen sloj asfalta. Sada će se taj granit izvaditi, iskoristićemo ga za nešto drugo, a ulica će biti napravljena kako to standardi predviđaju”, kazao je Perišić.

Najavljeno je i da će u Hajduk Veljkovoj ulici biti uklonjeno drveće koje je trulo, a biće uređena i travnata površina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com