Izbori 2016

Perišić odgovara na poruke sa bilborda

Gradonačelnik Niša i nosilac gradske liste SNS-a komentarisao je bilbord na raskrsnici na Crvenom pevcu koji je u svrhe predizborne kampanje zakupila opoziciona koalicija “Niš, moj grad”. S obzirom na to da sa plakata lider Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović poručuje da, ukoliko njegova koalicija dođe na vlast, neće biti kamera ni kazni, Zoran Perišić kaže da jeste za sankcionisanje vozača. To je način da se poveća bezbednost u saobraćaju, dodaje.

“Manje od jednog procenta vozača pravi prekršaj, a posledice trpi daleko veći broj ljudi. Trećina povređenih i stradalih su deca mlađa od 14 godina. Pošto sam video da se pojedine kampanje vode po sistemu “ne kazne i ne kamere”, ja ću obrnuto da kažem”, rekao je Perišić.

On je dodao da sankcionisanje nesavesnih vozača može samo da poveća bezbednost u saobraćaju.

“To što će, po zakonu, biti kažnjeno manje od jedan odsto vozača doneće bezbednost i sigurnost mnogo naše dece. Jedan dečji život nema cenu. Svako ko sedne pijan u auto mora da bude kažnjen. Malo ne razumem tu kampanju da ne želimo kontrole. Ja želim”, dodao je.

Inače, Branislav Jovanović poručuje da je umesto video nadzora na raskrsnicama za kružne tokove, čiju je gradnju inicirao i dok je bio na čelu Direkcije za izgradnju grada. Osim toga, on poručuje da je protiv “pauka” a za izgradnju javne garaže.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com