Politika

Promena vlasti u Merošini

U Opštini Merošina vlast sadi čine dve Grupe građana, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka. Na juče održanoj vanrednoj sednici  Skupštine došlo je do potpunog obrta. Umesto da Naprednjaci i Socijalisti smene predsednike opštine i skupštine, smenjeni su zamenici predsednika iz njihovih redova.

Pre mesec dana deo predstavnika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije formirali su Grupe građana u opštini Merošina.

“Formirao sam Grupu građana kada sam shvatio da neću biti na listi Srpske napredne stranke i tako krenuo na lokalne izbore. Isto to je uradio i predsednik Skupštine koji je u SPS-u”, kaže za Niške Vesti predsednik Opštine Merošina Bojan Nešić.

Odbornici SNS-a i SPS-a su podneli zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine opštine kako bi smenili predsednike Opštine i Skupštine. Oni nisu imali većinu za svoje namere na juče održanoj vanrednoj sednici, ali su novoformirane Grupe građana uz pomoć Demokratske stranke imali većinu i smenili zamenike Opštine i Skupštine.

“Mi smo imala većinu i smenili smo zamenika predsednika Opštine Merošina i zamenika Skupštine opštine”, ističe Nešić.

Na mesto zamenika predsednika opštine Merošina postavljen je Nikola Nedeljković iz Demokratske stranke, a umesto zamenika predsednika Skupštine Slaviša Stević takođe iz DS.

Takođe je došlo do smene i vršioca dužnosti direktora Doma kulture kome je istekao mandat od godinu dana, pa je na njegovo mesto na predlog DS-a postavljena Aleksandra Golubović. 

U Merošini na vlasti su dve Grupe građana-jedna koju su formirali naprednjaci i droga koju su formirali socijalisti, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com