Sport

Na današnji dan Radnički pobedio Hamburger pred 25 000 gledalaca na Čairu

Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu Čair.

Na današnji dan sve Nišlije i ljubitelji fudbala i Radničkog slave lep jubilej – najveći uspeh koji je upisan na stranicama Reala sa Nišave. Radnički je igrao i pobedio ekipu Hamburgera u prvom polufinalnom susretu Kupa UEFA. Fudbaleri Radničkog su na najbolji način pokazali Evropi i svetu “Kude je taj Niš”.

Stadion Čair je bio premali da primi sve one koji su hteli da aplauzom pozdrave sjajnu ekipu predvođenu trenerom Dušanom Ducijem Nenkovićem. Na toj utakmici zbog žutih kartona nije bilo Aleksandra Panajotovića, koji je obeležio četvrtfinalne susrete sa Dandijem.

Prvo poluvreme prošlo je bez golova, ali ne i bez šansi. U prvom minutu Aleksić je imao prvu priliku, a 5 minuta kasnije i Drizić. U 32. minutu Beganović je stvorio šansu, ali je nemački golman Štajn odbranio.

Posle odmora fudbaleri Radničkog su nastavili da napadaju gol nemačkog tima. U 48. minutu nije bio precizan Radisavljević, ali na sreću Nišlija, ni Milevski koji je minut kasnije imao priliku da postigne gol za goste.

Samo minut kasnije, u 49. minutu Beganović postigao je gol uz asistenciju Bojovića za 1:0. Slavlje na Čairu je počelo, ali je potrajalo kratko. U 55. minutu Fon Hesen je izjednačio tada na 1:1.

Ponovno vođstvo i konačan rezultat doneo je kapiten Milovan Obradović u 75. minitu.

Radost sa tribina proširila se tada Nišom i Jugoslavijom jer je Radnički u tom trenutku bio jedini predstavnik stare Juge u evropskim takmičenjima. Ovaj dan ostao je zlatnim slovima upisan u istoriji Reala sa Nišave koji će 24. aprila proslaviti 95 godina postojanja.

A tog 7. aprila 1982. godine istorijski duel gledalo je oko 25.000 gledalaca, sudio je Italijan Luiđi Anjolin, a Radnički je pobedio sa 2:1.

Ekipe su izašle na čairsku travu u sledećem sastavu:

RADNIČKI:
Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, Đorđević, Nikolić (Stanković), Aleksić (Radosavljević), Beganović.

HAMBURGER:
Štajn, Kalc, Groh, Jakobs (Đorđević), Jeronimus, Hartvig, Milevski, Fon Hesen, Hrubeš, Vemajer, Bastrup.

Zlatna generacija Radničkog ne zaboravlja uspehe kojima je doprinela tradiciji kakvoj bi pozavideli mnogi klubovi u zemlji i regionu. Oni se svake godine okupljaju na stadionu kako bi obeležili i prisetili se svojih najslavnijih dana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com