Kultura

“Plakat” u Salonu 77

U Salonu 77 u Tvrđavi, u četvrtak 7. aprila počeće izložba “Plakat” Ivana Mišića. Posetioci će moći da vide seriju plakata na temu poznatih pozorišnih dela u periodu od 2011. do 2015. godine.

“Radovi Ivana Mišića predstavljaju svojevrstan način razmišljanja o umetnosti u kome koristi iskustva sopstvene umetničke teorije i prakse .Odabranim likovnim jezikom na vešt način materijalizuje književne koncepte u medij plakata gradeći jedan novi i originalni pristup u idejno-grafičkom smislu. Izbegavajući narativne i ilustrativne segmente Mišić predstavlja svoje ideje, na analitički način posedujućikreativan i problemski pristup”, kažu u Galeriji savremene likovne umetnosti.

Autro izložbe je rođen 1987. godine u Kruševcu. Diplomirao je 2010. na Filološko-umetničkom fakultetu (FILUM) u Kragujevcu, na odseku za grafički dizajn kao student generacije. Master studije grafičkog dizajna završio je 2011. na istom fakultetu u klasi prof. Slobodana Štetića.

Autor je četri samostalne izložbe na kojima je izlagao plakate. Učestvovao je na više od četrdeset izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na grupnim izložbama bijenalima i trijenalima grafičkog dizajna, grafike, crteža i ilustracije u Rusiji, Kini, Tajvanu, Francuskoj, Ukrajni, Poljskoj, Italiji, SAD-u i na prostoru bivše Jugoslavije. Na izložbama je predstavio svoje radove iz oblasti grafičkog dizajna, ilustracije, digitalne grafike i crteža.

Dobitnik je deset domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja od kojih se izdvajaju II nagrada na Sterijinom pozorju za pozorišni plakat 2013, III nagrada na Sterijinom pozorju za pozorišni plakat 2010. Prva nagrada za plakat na IV Svetskom bijenalu studentskog plakata u Novom Sadu 2010.

Njegovi radovi su objavljeni u nekoliko pubikacija u Francuskoj, Rusiji, Kini i SAD-u. Od 2009. godine radi kao grafički dizajner saradnik na projektima u dizajn studiju Voh u Kragujevcu, a od 2011. godine radi kao grafički veb dizajner u švajcarskoj kompaniji u Nišu. Kreirao je više likovno-grafičkih rešenja za plakate, ambalaže, veb sajtove, kataloge, kampanje, vizuelne identitete firmi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com