Hronika

Kuja opet napala, još dva ujeda u naselju Milka Protić

U naselju Milka Protić i dalje vlada strah zbog kuje koja nasrće na prolaznike. Nakon što je prošlog petka ujela sedmogodišnju devojčicu, nasrnula je na još dva stanovnika ovog naselja.

“Pas šeta naseljem i često je ispred ambulante i škole. Deca i bolesni se plaše jer su nemoćni da bilo šta urade”, rekao je Niškim Vestima jedan od stanovnika ovog naselja.

Međutim, i dalje ni jedna gradska služba ne reaguje i ne sklanja psa sa ulice, iako predstavlja pretnju po bezbednost građana. 12969178 1718431698399644 241465053 nZoohigijenska služba, kako nam je ranije rečeno, po zakonu ne sme da uhvati životinju koja ima mladunce. O njima brinu društva za zaštitu životinja, rekli su nam u JKP “Mediana”. Međutim, kako saznajemo iz jednog niškog društva koje brine o životinjama, oni rade potpuno volonterski i na dobrovoljnoj bazi.

“Ni jedno od udruženja koja deluju na teritoriji grada nikada nije dobilo finansijsku podršku lokalne samouprave. Mi smo zbrinuli oko 1000 pasa lutalica. Vakcinisali smo ih, sterilisali, lečili i to sve iz donacija”, ističe Svetlana Dejanović Avramović iz Društva za zaštitu životinja Niš.

Ipak će, kako nam je potvrdila, pokušati za uhvate i zbrinu kuju koja pravi ozbiljan problem stanovnicima naselja Milka Protić.

12962467 571931866295076 500255109 o“Ona sada štiti mlade i teško ćemo moći da je uhvatimo. Ipak ćemo pokušati jer je strašno to što juri i ujeda ljude, iako nemamo zakonsku obavezu da to radimo. Plašim se i da neko ne pokuša da reši problem tako što će da je otruje. Na taj način mogu da budu ugroženi i ljudi jer je otrov vrlo jak i lako se prenosi čak i preko cipela”, dodala je.

Za napuštene životinje krivi su ljudi, opominju u Udruženju. Vlasnici puštaju štence na ulicu i ne prihvataju sterilizaciju koja je, povrh svega, besplatna. Zato je neophodna edukacija građana i da se oštrije primenjuje zakon u smislu čipovanja pasa, kako bi mogli da se kažnjavaju neodgovorni vlasnici, dodaju.

Inače, pored ovog društva u Nišu deluju i “Faps” i “Pseća sreća”, a “Zooplanet” brine o divljim životinjama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com