Društvo

Pojačan vozni park Doma zdravlja

Dom zdravlja Niš dobio je 4 nove Škode Fabije. Za automobile je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 3,5 miliona dinara.

“Dva automobila biće u službi kućne nege i obilaziće stare i teško pokretne pacijente u krugu od 40 km. Jedno vozilo koristiće patronažna služba za obilazak dece, a četvrto vozilo služiće tehničkoj službi koja će povezivati ambulante na Integrisani zdravstveni informacioni sistem koji se od skoro primenjuje. Imamo tridesetak ambulanti na seoskom području i ukoliko nastane tehnički problem sa sistemom problem će rešavati mobilna služba”, reko je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

12939644 10209480165107286 1432805499 nDom zdravlja ima oko 60 automobila koji su stariji od 20 godina, kažu. Nova vozila će održavati majstori koji su zaposleni u ovoj ustanovi. Na ovaj način troše mnogo manje novca nego kada su automobile slali na servis, dodaju u ovoj ustanovi.

Gradonaečlnik Niša istakao je da treba ulagati u zdravstvo, naročito u preventivu.

“Ovo je naš način da pomognemo Domu zdravlja, da se približimo pacijentima. Nastavićemo da obnavljamo vozni park. Potrudićemo se da sve zdravstvene usluge koje građani dobijaju budu adekvatne“, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je najavio otvaranje ambulante Doma zdravlja u Čokotu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com