Hronika

Devojčicu ujeo pas, niko ne reaguje!

Sedmogodišnju devojčicu je prošle nedelje ujeo pas lutalica u naselju Milka Protić.

„To se dogodilo dok je šetala sa drugaricom. Pas je iznenada naleteo i ujeo je za nogu. Ja sam bila u blizini ali nisam ništa čula jer je komšija kosio travu. Kada mi je prišla počela je da plače i brzo smo je odveli u Hitnu pomoć“, rekla je Niškim Vestima Biljana Jecić majka ujedene devojčice.

Rana, na sreću, nije bila duboka ali je dete moralo nekoliko puta na previjanje na Dečju hirurgiju. Prema rečima majke, radi se o kuji koja ima mladunce i već nekoliko godina živi u ovom naselju.

„Pas se nalazi u napuštenom lokalu kod motela. Zvali smo službu JKP „Mediane“ da je zbrinu ali su nam rekli da nisu nadležni i da ne smeju da je hvataju jer ima mlade. Društvo za zaštitu životinja nismo ni uspeli da dobijemo“, rekla je majka Niškim Vestima.

Kuja se, dodaje, prošle godine okotila u jednom od ulaza u zgradu. I tada je bilo straha među žiteljima.

„Neko od komšija je hrani i ona njih ne napada ali kada ima mlade vrlo je agresivna“, kaže zabrinuta majka.

U Zoohigijenskoj službi JKP „Mediana“ potvrdili su da ne smeju da diraju pse koji imaju štence.

„Po Odluci o postupanju sa psima lutalicama mi ne smemo da reagujemo ukoliko kuja ima mladunce. Njih zbrinjavaju Društva za zaštitu životinja“, kaže Ljuborad Stevanović iz JKP „Mediana“.

I njihovo iskustvo govori da kuje sa mladuncima mogu biti vrlo agresivne jer štite svoje mlade, što se dogodilo pre mesec dana na Starom groblju. Tamo su,  kaže, bile dve kuje i za njih su se pobrinuli iz Društva za zaštitu životinja.

Međutim, nijedna od javnih službi nema kontrolu nad psima koji su zbrinuti po privatnim azilima, kaže.

„Mi ne znamo da li se ti psi vakcinišu i sterilišu“, dodaje.

Biljana Jecić kaže da će konsultovati advokata i pokrenuti tužbu protiv Grada zbog toga što je pas napao njenu ćerku, jer smatra da neko treba da odgovara za to.

Kako saznajemo iz Hitne pomoći, još jednog Nišliju je tokom noći ujeo pas lutalica. On je došao u ambulantu sa ujedom na potkolenici, a o tom slučaju su, kažu, obavestili policiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com