Izbori 2016

Reformistička stranka traži da se nastave radovi na stambenom kompleksu za mlade naučne radnike

Reformistička stranka, koja u Nišu na lokalnim izborima izlazi u koaliciji sa strankom Zajedno za Srbiju uz naziv liste „Udružena opozicija – Srcem za Niš prof. dr Milan Višnjić“ održala je danas konferenciju za novinare ispred stambenog kompleksa za mlade naučne radnike u Ulici Branka Krsmanovića na Bulevaru Nemanjića.

Prof. dr Dragan Petrović, član Upravnog odbora fondacije Univerziteta u Nišu koja je odobrila gradnju ovih stanova 2008. godine, a danas prvi na listi ove koalicije u opštini Medijana, upitao je danas javno na otvorenoj konferenciji za novinare, gde se stalo sa gradnjom ovih stanova jer se radovi već dugo ne obavljaju.

„Ja sam se kao član Upravnog odbora fondacije bunio zašto se ovako značajan stambeni kompleks ne gradi po etapama, odnosno lamela po lamela, ali tada sam bio satanizovan zbog takvog razmišljanja. Pokušali su da me diskredituju u medijima raznim nečasnim potezima, ali na žalost moje tadašnje prognoze su se ostvarile. Ovih dana gledamo kako kompeks propada, a pritom mnogi naučni radnici nemaju svoje stanove. To je jedan od razloga zašto se naši brilijantni naučni kadrovi odlučuju na odlazak iz Niša.Sve u svemu, ovaj projekat je značajan i trebalo bi što pre da se završi jer bi svakako doneo mnogo bolji položaj nastavnom kadru u našem obrazovanju”, istakao je Petrović.

rs2

Profesor Petrović kaže da bi, ukoliko koalicija postane značajan faktor u opštini Medijana, da će sve učiniti da se ovaj objekat završi i privede nameni. U ovom objektu, kvadrat stana bi za mlade naučnike iznosio iznad 750 evra što je vrlo povoljno u odnosu na cene koje važe na tržištu.

„Mi kao lokalna samouprava bi na poslednjem spratu koji bi bio otvorenog tipa za studente, napravili neku vrstu studentsko-omladinskog centra gde bi se održavale razne radionice, naučni skupovi seminari i gde bi se značajno unapredio edukativni rad naših visokoškolaca. To bi bilo od izuzetnog značaja za sve nas, a pogotovu za studente i stanovnike ovog dela Niša. Ovo je državni projekat i izgradnja je poverena „Niš projektu“. Zato je potrebno da se sastanu svi subjekti koji bi odlučili kako nastaviti kompleks s gradnjom”, saopštio je Petrović.

Doc. dr Aleksandar Višnjić kaže da se ovaj kompleks slobodno može nazvati „Skadar na Bojani“ jer se dugo gradi, a završetak se ne vidi posle 16 godina gradnje.

„Naša osnovna poruka je da se mladima moraju dati uslovi da ostanu u Nišu, a ne da odlaze iz našeg grada. Ovo je jedna od stvari koja se mora završiti jer su naučni radnici naše najveće blago i oni moraju pod najvećim i najpovoljnijim uslovima dobiti stambeni prostor”, rekao je Višnjić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com