Društvo

Na prvom “Šta dramiš” festivalu pobedila škola iz Svrljiga

Prvo mesto na Pozorišnom festivalu dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola “Šta dramiš” osvojila je Srednja škola “Dušan Trivunac Dragoš” iz Svrljiga. Drugo mesto pripalo je učenicima Osnovne škole “Stojan Ljibić” iz Kosančića, dok je treće mesto osvojila škola “Car Konstantin” iz Niša. Za njih je JKP “Mediana” pripremila nagrade – uređenje školskog dvorišta.

Oni su bili najbolji od ukupno 19 škola koliko je učestvovalo u polufinalnom takmičenju. U finale je ušlo 6 škola sa svojim predstavama koje će Nišlije moći da vide tokom proleća i leta u Gradskoj bašti JKP “Medijana” u Tvrđavi.

Tema prvog festivala ove vrste bila je “Ekologija i čistiji grad”. Inicijatori festivala su niški glumci Miroljub i Ivana Nedović, a festivalu je prethodio rad sa nastavnicima koji vode dramske sekcije. Organizator radionica i Prvog pozorišnog festivala je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, a suorganizatori su bili JKP “Mediana” i Dečji centar.

Finale je održano u Pozorištu lutaka, a sledeći festival biće na temu nasilja u školama, najavljuju organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com